Over het lesmateriaal

De leesteksten en bijbehorende oefeningen zetten de leerlingen actief aan het werk. De verhalen en andere teksten spelen zich af op de Caribische eilanden en ook het beeldmateriaal is herkenbaar voor de leerlingen.

Het totaalconcept van Nederlands onder de zon – activerende didactiek, herkenbaarheid qua inhoud en beeld – zorgt ervoor dat kinderen plezier beleven aan het leren van de Nederlandse taal. Nederlands leren is weer leuk!

Het materiaal omvat lees- en werkboeken, audio-cd’s, docentenhandleidingen en deze website. De website is bedoeld voor de leerkrachten Nederlands en bevat aanvullende leermiddelen, zoals links naar filmpjes, extra oefeningen of werkbladen, antwoordvellen en tips over andere websites.

Nederlands onder de zon is ontwikkeld in opdracht van Rijksdienst Caribisch Nederland, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Taalunie. Projectleider en co-auteur is Eric Westerveld.

Nederlands onder de zon bestaat uit drie lesmodules: module 1 voor groep 5 en 6, module 2 voor groep 7 en 8 van de basisschool en module 3 voor jaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Bij aanvang van schooljaar 2017-2018 zijn modules 1, 2 en 3 van Nederlands onder de zon in hun geheel leverbaar.

Bestellingen: Nederlands onder de zon kan worden besteld via Koks Gesto Caribbeans. Dat kan via de website of door een e-mail te sturen naar pellegrom@kgcaribbeans.com